Rețele de socializare

Pagină proiectată în programul pentru crearea site-urilor WebWave

Pe scurt, despre ceea ce facem

Cream conexiuni intre oameni si afaceri din diverse domenii pentru a-i ajuta sa se dezvolte.

Oferim consultanta pentru cei care doresc sa se dezvolte sau pentru cei care au nevoie de indrumare la inceput de drum in lumea atreprenoriatului.

Informații utile

Avand dorinta de reusita si experienta in diverse domenii, va putem oferi servicii de consultanta de inalta calitate pentru a reusi atat ca antreprenor cu o afacere in dezvoltare cat si ca manager.

Consultanta in Business (afaceri), protectia mediului, consultanta de mediu timis consultanta in afaceri timis consultant de mediu timis, consultanta in managementul deseurilor Consultanta de mediu timis  Oferim consultanta in business timis, consultanta de mediu  timis (protectia mediului).
Colectarea deseurilor reciclabile este o afacere care poate asigura o sursa de venit decenta, spun asta deoarece noi desfasuram o asemenea activitate de 14 ani, colectam doar deseuri metalice, de aceea voi vorbi doar despre ele, evident se pot colecta si eventual recicla mai multe tipuri de deseuri pe langa cele metalice cum ar fi: plastic diverse tipuri, sticla, hartie-carton, lemn si multe altele.
Despre aceastea voi vorbi in alta postare, acum sa revenim la deseurile metalice.
Noi colectam deseuri metalice reciclabile: fier vechi, cupru, aluminiu, alama/bronz, inox, plumb/acumulatori auto, zamac, zinc, etc.
Aceste categorii se impart in mai multe subcategorii pe care va trebui sa le tineti minte doar daca veti desfasura aceasta activitate.
Pentru a incepe sa desfasurati aceasta activitate veti avea nevoie de un capital cuprins intre 20.000 si 30.000 de euro, va voi explica in continuare de ce este necesara aceasta suma, dar mai intai daca sunteti interesati sa desfasurati aceasta activitate eu va pot oferi consultanta necesara pentru aceasta afacere si va voi explica tot ce este necesar sa stiti in acest domeniu. Eu desfasor aceasta activitate dupa cum am spus mai sus de 14 ani, astfel va voi putea oferi aceasta afacere la cheie.
Acum sa revenim, pentru inceput va trebuie un punct de lucru amenajat conform standardelor de mediu in vigoare.
Ca si costuri amenajarea de la 0 a unui punct de lucru consta in jur de 15.000 de euro, depinde de locul si dimensiunea dorita, eu am pus media, in acest pret intra si autorizatia de mediu pentru punctul de lucru, pe langa acest cost veti avea nevoie si de doua cantare, unul pentru fier care pentru un inceput nu va trebui sa depaseasca o capacitate de 3500 de kg si unul pentru neferoase cu o capacitate de maxim 350 de kg, costul cantarelor noi cu aviz metrologic si aprobare de model ar ajunge undeva la 1000 de euro pentru ambele.
Cel mai rentabil ar fi sa inchiriati o platforma gata facuta care respecta standardele de mediu in vigoare, o asemenea platforma in zona noastra se poate inchiria cu o medie de 800 de euro/ luna.
Pe langa costul chiriei, in acest caz va trebui sa obtineti si autorizatia de mediu pentru locatia inchiriata, costul pentru autorizatia de mediu perceput de firma noastra cu tot ce este necesar ajunge la 500 de euro/punct de lucru cu deplasare noastra inclusa.
In momentul in care aveti autorizatia de mediu puteti incepe desfasurarea activitatii, lucru care implica de fapt cei mai multi bani, deoarece aveti nevoie de un capital minim de 60.000-70.000 de lei ca sa fie totul bine. Probabil va intrebati de ce asa de multi bani?
Sa va explic, ca sa colectati cantitatea minima de livrare care este de 12 tone la Remat pentru fier in cazul in care nu efectuati dumneavoastra transportul va vor trebui aproximativ 10.000 de lei iar pentru neferoase ca sa faceti stocul necesar undeva la 20.000 de lei.
Dupa livrare banii nu va vor intra imediat in cont, va trebui sa asteptati un numar de zile pana se va efectua plata, astfel veti mai avea nevoie de inca 30.000-40.000 de lei ca sa nu ramaneti descoperiti pana se va efectua plata.
Probabil va intrebati de ce am spus ca ar trebui sa lucrati cu un Remat, este simplu deoarece ca sa lucrati cu un reciclator final(combinat siderurgic) implica alte conditii si alte cerinte pe care le voi explica intr-o postare viitoare.
Nu am mentionat nimic despre angajati, daca sunteti doi parteneri( sot si sotie sau asociati) care desfasoara aceasta activitate va trebui sa va murdariti pe maini deoarece in prima faza nu ar fi indicat sa va luati angajati pana nu va deprindeti cu aceasta activitate si nu invatati cu ce se „mananca” ca sa zic asa.
Desigur ca pe viitor daca treaba va merge bine, veti putea sa angajati oameni care sa va ajute.
Ca avantaje puteti gasi obiecte de valoare in fier pe care unii oameni le arunca fara sa tina cont de ele. Intr-o postare anterioara am vorbit despre antichitati care se pot gasi la un pret accesibil la un depozit de fier vechi, dumneavoastra avand aceasta activitate le veti putea achizitiona la un pret bun, pe urma sa le restaurati si sa le vindeti mai scump (vedeti blogul cu vechiturile).
Estimare a unui potential castig:
- La o livrare de fier de 12.000 de kg castigul net poate ajunge la 2000 de lei net/ livrare, cantitatea aceasta se poate strange intr-un timp care poate varia de la o saptamana pana la o luna, depinde locul in care activati si de intensitatea activitatii.
- La o livrare de neferoase castigul poate ajunge pana la 5000 de lei net/livrare cu o medie de 3500 de lei net/livrare, la fel cantitatea minima pentru livrare se poate face intr-o saptamana sau intr-o luna.
Astfel avem un castig potential net lunar, cu o livrare de marfa la doua saptamani de aproximativ 11.000 de lei pana la 14.000 de lei lunar.
Trebuie luat in calcul si faptul ca pretul deseurilor poate merge in jos si astfel sa fie mai greu sa colectati cantitatea necesara pentru livrare si evident ca si castigurile se vor diminua.
In prima faza nu este fezabil sa efectuati dumneavoastra transportul deseurilor prin mijloace proprii deoarece acest castig potential este doar estimativ si poate diferi in functie de multe criterii, eu am facut o medie.
Probabil va intrebati de ce nu ar duce oamenii marfa direct la Remat, este foarte simplu, daca dumneavoastra deschideti punctul de lucru intr-o locatie care este la cel putin 35-40 de kilometrii de un Remat, nu este rentabil economic pentru un castig de 10 bani/kg ca omul sa mearga acolo cu cateva zeci sau sute de kg de fier deoarece banii respectivi ii vor cheltui pe combustibil si de multe ori chiar vor mai pune bani pentru combustibil astfel vor castiga mai putini bani decat daca ar aduce deseurile la dumneavoastra.
Dupa cum am spus mai sus, daca doriti sa deschideti o asemenea activitate si doriti sa aflati tot ce este necesar pentru aceasta, va astept sa ma contactati prin metodele de contact aflate in sectiunea de contact de pe site.
Pana data viitoare, va urez succes in tot ceea ce faceti!
 

Colectarea deseurilor reciclabile ca afacere

Colectarea deseurilor recilabille protectia mediului recilarea deseurilor managementul deseurilor platforma colectare deseuri deseurile ca afacere colectarea deseurilor ca afacere cupru vechi in stare buna cupru sarma cupru cablu cablu de cupru
27 aprilie 2021